Predsjednikov blog

Blog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

23.01.2008.

Blogeri, kako ste?

Prvo da se zahvalim prijateljima iz portala Sarajevo-x.com na pomoći i ideji da otvorim blog. Nadam se da ću koliko-toliko biti redovan bloger, ali stvarno je sve do mojih obaveza. Nastojat ću u ovoj komunikaciji da budem što manje oficijelan i što više jednostavan i precizan. Unaprijed se izvinjavam svim blogerima ako na neke komentare ili pitanja ne odgovorim odmah, ali stvarno nije do mene već do obaveza od kojih ja većinu i ne zakazujem sam, već ih zakazuje moj Ured.

Za početak, šta da napišem??!!

Da, jučer je bila sjednica Predsjedništva BiH na kojoj smo odbili prijedlog budžeta BiH, te isti vratili na doradu i popravke Vijeću Ministara. Ja sam lično bio protiv prijedloga budžeta jer, i pored mog prethodnog zahtjeva, u budžetu nisu ni uvrštena ni planirana nikakva sredstva i izdaci za nauku, istraživanja, razvoj i poljoprivredu. Mislim da bez takve vrste investiranja BiH ne može naprijed. Nevjerovatno zvuči podatak koji sam saznao prilikom posjete Univerzitetu u Krakowu, a to je, da taj Univerzitet otvara nove istraživacke centre između ostalog i za Nano-tehnologije, a koliko se sjećam investicije su oko 150 miliona eura. Ne zaboravite da se ovdje radi samo o jednom univerzitetu. Mi smo u poređenju s njima izgleda jos u srednjem vijeku, a to izgleda neki u ovoj državi neće da shvate. Sada sam se sjetio da sam održao predavanje u Krakowu studentima slavistike. Naredni put ću postovat fotografiju sa tog predavanja i to ne toliko zbog sadržaja mog predavanja, već samo da vidite kako izgleda enterijer njihove univerzitetske svečane dvorane i sve će vam biti jasno. Tu je između ostalih studirao i Kopernik.

Sto se tiče ljepših stvari jučer sam se malo vratio u mladost. Naime dobio sam email od Dejana Stojnića iz Londona koji je webmaster stranice Aerokluba Sarajevo. Tražio je potvrdu da sam i ja bio član tog kluba, odnosno da sam bio padobranac. Moram priznati da sam se dobro zamislio da se prisjetim nekih pojedinosti i podataka koje su mi tražili. Na kraju su, pod rednim brojem 195, uvrstili i moje podatke gdje navode da sam bio član kluba, tj. padobranac u periodu od 1981. do 1986. godine i da sam u tom vremenu imao 250 padobranskih skokova. To je jedan divan klub pun entuzijasta-romantičara koji su imali izuzetno prisne međusobne odnose, možda i zbog toga što je ta vrsta hobija uvijek bila vezana za veći ili manji rizik. Nego da vas ne opterećujem, ali ako neko želi može da ode na njihovu stranicu: www.Aeroklub-Sarajevo.ba

Toliko od mene za početak.
Hvala!

<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

MOJI LINKOVI

BROJAČ POSJETA
593743

Powered by Blogger.ba